Снимка: istock
fallback

Близостта в една връзка е изключително важна за хармонията между партньорите. Между близостта и интимността обаче много често се поставя знак за равенство. Тези два термина не са синоними, както погрешно се възприемат в много случаи, но не се и изключват взаимно. В крайна сметка можете да бъдете интимни с някого без да сте близки и обратното, нали така?

Липсата на интимност в брака води до скука и отегчение. Когато пък няма близост между двамата партньори, всеки от тях се чувства сякаш живее свой собствен живот извън връзката, което ги кара да се чувстват още по-самотни.

Близостта обикновено се характеризира с ниска степен на тревожност, пребиваване в зоната на комфорт, предсказуемост, познатост на всичко в ежедневието и в отношенията с партньора. С интимността има известна мистерия, която позволява известен риск, понякога дори висок, нивата на тревожност и съмнение в партньора също са нестабилни. Предсказуемостта на хода на връзката не е така лесна, както е при партньори с високо ниво на близост.

Начини да увеличите интимността помежду си

Близостта е изключително важен компонент от всяка дълготрайна връзка. Тя дава сигурност и усещане за безопасност, подплатени от ангажимента, който моногамната връзка предполага. В някои случаи обаче близостта може да нарасне до такава степен, че да задуши интимността.

Каква е разликата между интимност и близост и защо те не са взаимозаменяеми?

Близост означава „игра на сигурно“

Много двойки навлизат в коловоз с времето, който ги кара да правят едни и същи неща без никаква спонтанност. Ходят в едни и същи ресторанти, гледат едни и същи предавания и филми, поръчват си едно и също за ядене. Измежду всички тези навици интимността наистина се губи. Тя просто заспива дълбок сън. Безопасността понякога е истинският тих убиец на страстта и интимността.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

До ел *** дел гойоОбичам само един мъж, а тези за ... ги сменям като ми станат скучни-извинявай за интимния въпрос ,но действително ли обичаш някого

11

ист

преди 4 години

Сношаването не е повод за запознаване и опознаване.

10

Стефан д-р Чолаков

преди 4 години

ел *** дел гойо: Грозните са уберкомплексирани и затова нямат души. Красивите са убертъпи и затова нямат души. Биололгията е жестото нещо. И едните и другите са кухи ***. Горките ужажори :) :)

fallback