Снимка: istock

Тайните на щастливата връзка са много и са различни за отделните личности. Всеки има своите специфични нужди и ги търси у подходящия за него партньор. Ето защо боклукът за едни е истинско съкровище за други.

Има обаче общовалидни личностни черти, които допринасят много силно за щастлива и дълготрайна връзка. Хората, които притежават тези черти от характера си често имат по-пълноценни отношения с партньорите си.

Ето кои са тези личностни черти.

Тези хора търсят емоционална близост

За да потъне една връзка в дълбочината на интимността, партньорите трябва да мечтаят силно за емоционалната им близост. Те трябва да търсят такава черта у половинките си и същевременно самите те да притежават тази черта. Ако единият партньор е с повърхностни желания във връзката, а другият мечтае за емоционална интимност, отношенията вероятно няма да са дълготрайни.

Те са чувствителни

Чувствителните личности често развиват по-привързан стил във връзката. Те обичат да прекарват времето си с партньора и това ги сближава. 

Те са емоционално стабилни

Друга важна черта от характера е стабилността на психиката и чувствата. Щастливата връзка до голяма степен зависи от способността на партньорите да реагират в кризисни и трудни моменти. Когато показват стабилност и непоклатимост, това създава усещане за сигурност и опора, които са важни за връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase