Снимка: istock
fallback

Бракът е обект на множество схващания, някои от които безкрайно погрешни и заради което пречещи на успеха на връзката между двамата партньори. Съществуват много митове и стереотипи, които в много случаи са вредни за брака и които пречат на щастието на двойката. Кои са те и защо да не им вярвате?

Мит: Съпругът ви трябва да ви е и най-добър приятел

Очакването мъжът до вас да ви е едновременно любим, интимен партньор и приятел, с когото да си говорите, както си говорите с приятелките си, е вреден за брака. Това очакване ви кара да изпитвате гняв, щом започнете да осъзнавате, че между този вид приятелство и другото има голяма разлика. Важно е съпрузите да се научат да разграничават представите си за брака и щастието в него, за да не се разминат в очакванията си от връзката. Всяка нереалистична представа носи негатив, който може да развали отношенията.

Мит: За всеки спор си има разрешение

Всъщност съвсем не е така. Погрешно се смята, че с компромиси и комуникация абсолютно всеки конфликт е възможно да бъде разрешен. Има толкова много други фактори, които са не по-малко определящи за това дали конфликтът е преодолим или не. Ако вярвате в този мит и си повтаряте, че нещата ще се оправят с повече говорене и компромиси, рискувате да се задълбочите във връзка, която не е за вас и която реално ви прави нещастни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

До До 6

преди 4 години

До До 6Правиш дете и не желаеш да се грижиш за него. Проучваш възможностите, кое те поставя в по-изгодна позиция - да имаш или да нямаш брак.Какви "мъже" се навъдиха?! Считат децата за тегоба, но когато стане въпрос за демографска криза, изкарват жените виновни, че не щат да раждат. И какво излиза? Да раждаш и отглеждаш деца без да търсиш съдействието на онзи, който ги е създал. Но да не правиш служебна кариера, защото това било феминизъм и трябвало да отстъпваш на мъжете добрите възможности!

8

м дааа

преди 4 години

Кофти работа е съжителството, част от решението е да имате предбрачен договор и ако ще се развеждате задължително да останеш преди това без работа.

7

До 6

преди 4 години

И без брак е същата работа.Адвокати за издръжки за свиждания на детето,ако случаино ти провърви в работата и натрупаш парички ще ти ги вземат...В европа съществува ергенски данък който ти реже главата през кръста когато доиде време да го плащаш,тъй че с брак зле и без брак пак зле

fallback