Снимка: istock

Ревността е взривоопасна. Тя може да доведе докрай дори най-щастливата връзка. За да запазите отношенията си е важно да се научите да контролирате ревността си, особено когато е безпочвена и нямате доказателства и поводи за проява на това токсично чувство. Как да се научите да владеете ревността си и да я потискате?

Разберете причината за вашата ревност

Някои хора са ревниви поначало. Ревността им се корени в техния досегашен опит, както и в някои индивидуални особености на характера и личността. Ако обаче сте особено ревниви към настоящата си половинка, вероятно има причина за това. Не е задължително партньорът ви да е в основата на проблема. Може просто да тълкувате неговото поведение погрешно и да го приемате като повод за съмнение. Анализирайте ситуациите, които ви правят ревниви и разберете къде се крие разковничето. Знаейки, ще ви е по-лесно да поработите над укротяването на ревността.

Не поставяйте забрани на партньора си

Това е възможно най-погрешната стратегия, която можете да изберете. Ако забранявате и налагате рестрикции на половинката си, ще го подтикнете към неща, които до момента не е имал намерение да прави. Не забравяйте, че ревността е един от най-големите убийци на връзката и може да превърне иначе хармоничните ви отношения в истински кошмар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

8

даамане

преди 3 години

До Анонимен 9, така е по забавно, а и трудно ще намериш вярна жена, дори и хипопотам да е, пак се пуска, ако има кой да и обърне внимание, но винаги ще се намери някой много закъсал и пиян

7

Анонимен

преди 3 години

Щом ревнуваш, значи има защо. Решението е просто - тръгваш си и търсиш верен партньор или оставаш сам... но българските мишлета не могат да са сами и за това си изневеряват и се ревнуват, но нищо де, нали има семейсто, било то и най-нещастното на света..

6

пиги

преди 3 години

До А как да се справявъзможно е, ако си мазна сви-я .. е сигурно и за там ще се намери някой извратеняк