Снимка: istock

Ревността е взривоопасна. Тя може да доведе докрай дори най-щастливата връзка. За да запазите отношенията си е важно да се научите да контролирате ревността си, особено когато е безпочвена и нямате доказателства и поводи за проява на това токсично чувство. Как да се научите да владеете ревността си и да я потискате?

Разберете причината за вашата ревност

Някои хора са ревниви поначало. Ревността им се корени в техния досегашен опит, както и в някои индивидуални особености на характера и личността. Ако обаче сте особено ревниви към настоящата си половинка, вероятно има причина за това. Не е задължително партньорът ви да е в основата на проблема. Може просто да тълкувате неговото поведение погрешно и да го приемате като повод за съмнение. Анализирайте ситуациите, които ви правят ревниви и разберете къде се крие разковничето. Знаейки, ще ви е по-лесно да поработите над укротяването на ревността.

Не поставяйте забрани на партньора си

Това е възможно най-погрешната стратегия, която можете да изберете. Ако забранявате и налагате рестрикции на половинката си, ще го подтикнете към неща, които до момента не е имал намерение да прави. Не забравяйте, че ревността е един от най-големите убийци на връзката и може да превърне иначе хармоничните ви отношения в истински кошмар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase