Снимка: istock

Понякога не си даваме сметка как дразним околните с поведението си и ги караме да не желаят да общуват с нас. Хората рядко се замислят за своята част от вината, когато се стигне до въпроса „защо нямам приятели“ или „защо никой не иска да обядва с мен в офиса“. Може би с някои фрагменти от поведението си отблъскваме хората от себе си, най-вече с някои лоши навици по време на разговор.

Прекъсвате хората

Случва се на всеки да се сети нещо във връзка с темата в момента и да иска да го изкаже преди да го е забравил и преди да е станало неактуално. Нормално е и не е задължително да е грубо, но само ако се случва от време на време. Ако на всяка цена се опитвате да заглушите събеседника си и го прекъсвате с повод и без повод, желанието му за комуникация с вас ще се изпари. Това важи за всякакъв тип комуникация, както в личния живот, така и в професионалния.

Прекалявате със сарказма

Ако не пропускате да вложите сарказъм във всеки свой разговор без значение дали е уместно или не, можете да обидите събеседника си. Никой не би желал да е постоянно иронизиран или онова, което казва, да е непрекъснато апострофирано от вашите саркастични изявления. Сарказмът е белег за висока интелигентност, но не го натрапвайте прекалено, защото има обратния ефект. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase