Снимка: istock
fallback

Всички сме казвали и казваме неподходящи думи към близки, приятели, колеги. С тях обиждаме без да искаме или нарочно, оставяме погрешно впечатление, объркваме, оставяме в неведение някого. Човешко е да се греши, но когато се отнася до възпитанието на децата, трябва да сме по-деликатни и осъзнати в това, което казваме, за да не нараним или объркаме детето.

Кои са думите, които родителите не трябва да казват на децата си?

„По-бързо!“

Ако закъснявате рано сутрин и чакате детето да се облече, недейте да му викате по този начин. Това изобщо няма да забърза процеса, а напротив – ще стресира детето и ще го накара да се чувства виновно, че не може да се оправи за излизане по-бързо. Вместо това направете подготовката за градина или училище игра за бързина. Шеговито обявете, че ще се състезавате кой по-бързо ще се измие, облече и закуси, за да е готов за тръгване. Това ще има много по-голям ефект.

„Остави ме на мира!“

Всеки родител има нужда от почивка понякога. Децата могат да ви извадят извън контрол, особено ако ви трябва минутка спокойствие да свършите нещо. Не бързайте да ги отпращате точно по този начин обаче, защото родителско поведение поражда поредица от проблеми в развитието и емоционалността на детето, които рефлектират и върху поведението му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Последно

преди 4 години

Между Христос и Аллах, има и трети и четвърти ...има и Вотан ( Один) и синовете му и пак стреляте по грешния и стават едни 14 работи навън ... Вярванията пораждат потоци, потоците пораждат явления, явленията карат човек да подкрепи една или друга страна за себе си и за другите. Изборите които правим всеки ден определят какви сме към кои сме ... На кой ще помогнем и на кой не ....

5

Моята лудост

преди 4 години

Обаче работи, някой митове още работят, някой богове още разиграват един и същи сценарии ... Някой лудости работят, други нормалности не работят ... Колкото до Света Петка, някой дали не рисува един надпис над един такъв параклис преди 10 години. Защо ли работи?

4

VA

преди 4 години

Нямам какво да кажа освен, че всяка дуалистична система е ужас ... Бог Дявол ЦСКА Левски, нормални, ненормални - ненормалните казват на нормалните ненормални и обратното .... В Индия има 600 божества само ... Бог бил един дрън дрън... Може да е един с хиляда лица .... Та от тоя дуализъм аз съм се отървал с много жертви и загуби ... Луд не луд демокрацията може да си говоря пияните глупости ...

fallback