Снимка: Istock

„Имам нужда от време“ или „имам нужда да остана сам за известно време“. Много жени са чували тези думи от половинките си и то в моменти, в които връзките им са вървели чудесно, без проблеми и пререкания. Изведнъж обаче се появява дистанцираност и желание за отдръпване от партньора. Какво да правите?

Преди всичко поемете дълбоко дъх и не се отчайвайте. Не е задължително тази реакция да означава край на връзката, особено ако отношенията ви вървят добре до този момент. Нормално е да се чувствате объркани, отхвърлени и най-вече паникьосани, но се опитайте да се съсредоточите и да съберете мислите си, за да реагирате правилно.

Някои хора имат нужда да се отдръпнат и да помислят върху чувствата си, да подредят мислите си, ако попаднат в момент на съмнение, което не е задължително да е към връзката или към вас, а към тях самите.

Затова не бързайте да се отчайвате, а дайте нужното време на партньора си.

Кои са най-честите причини мъжете да се отдръпват от половинките си?

  • Може да съществува аспект от връзката ви, който да го кара да изпитва съмнение дали иска да остане с вас и да продължи.
  • Може да съществува аспект и от личността ви, който да го кара да поиска „почивка“ вместо директно да ви каже „довиждане“.

И в двата случая има шанс връзката ви да продължи и дори да стане още по-силна от преди. Ако искате това да се случи, не го притискайте, не правете истерии и не го карайте бързо да забрави защо се е влюбил във вас.

Овладейте чувствата си

В такъв момент на всяка жена би ѝ се приискало да се отдръпне, да се разплаче, да се развика в безсилието си, да започне да задава стотици въпроси и да обвинява половинката си в предателство. Това е напълно нормално, но тази реакция има обратния ефект върху мъжа.

Вместо това е наистина важно да си поемете дъх и да приемете неговото решение с разбиране. Ако се опитате да поговорите нормално за решението му без да го умолявате, без да го обърквате с паническо поведение и без да принизявате себе си в ситуацията, има голяма вероятност нещата да се подобрят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase