Снимка: pexels
fallback

Да управляваме добре парите си е изкуство и на него се учим всеки ден, това е сигурно. Но би било прекрасно, ако още в началото на своята финансова независимост сме наясно с някои ценни правила и уроци, които да ни помогнат да се справяме с парите. Днес ще ви споделя някои от уроците, които научих от моята майка. А както се досещате, майките знаят най-добре и умеят да предават знанието на децата си. Дано са полезни и на вас.

Няма принц

Възможно е принцът от приказките да съществува и той да е идеалният партньор, но в живота рядко се случва. Затова един от първите ценни уроци за живота е да разчитам на себе си, а не на някой друг. Ако в живота попаднем на партньор, на когото можем да се опрем, е прекрасно, но не и да живеем с мисълта, че някой друг ще работи и ще ни издържа. Ако живеем с подобна философия, реалността може да ни покоси с много тежки удари.

Да не се плаша от парите

С порастването разбираме, че да изработим парите, с които трябва да живеем и да се справяме, всъщност не е нито толкова лесно, нито така забавно, както сме си представяли. Отговорно е и дори плашещо за мнозина. Но всъщност едно от ценните неща, които научих от моята майка е, че това са просто числа и не е невъзможно да се научим да се справяме с тях, така че да ни служат добре. Приемаме ги обективно, без страх и притеснение. Всеки проблем има решение, финансовите дела не са по-различни. По-добре бихме се справили с тях, ако не се плашим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До 25

преди 4 години

Ти веднага за някакви бибитки си помисли, нали миличка?Манталитет, какво да се прави...

19

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Льольовец,Знаеш ли колко са онези от мъжки пол, които през целия си живот решават всичките си проблеми чрез методите на жиголо? Повече са от жените, практикуващи древния занаят!Ти просто не си успял да се уредиш по този начин, затова злобееш тук.

18

Анонимен

преди 4 години

Това ли са ви равните права за които пише 18 ?!Феминизмът се борел за привилегии ? ако може напишете поне една от тези привилегии, за да я обсъдим ...

fallback