Снимка: istock

Стрес, менопауза, нездравословен начин на живот, недоспиване, депресия, хормонален дисбаланс... Всичко това се отразява на качеството ни на живот, което включва и сексуалното ни желание.

Либидото е съвкупност от емоционални, физически и социални фактори. Всичко това се отразява на нашето самочувствие в спалнята, на желанието да прекарваме повече интимни моменти с любимия човек. За да не допуснете спад на либидото си, вижте кои витамини и минерали да добавите в менюто си.

Витамин D

Свързваме витамин D със здравето на костите, кожата и имунната система. Но този витамин играе важна роля в метаболитните процеси и не на последно място може да повиши желанието ви за секс. Според проучване публикувано в Clinical Endocrinology, има пряка връзка между нивата на витамин D и либидото.

Хранителни източници, чрез които може да си го набавите са яйца, риба, свински черен дроб, гъби, млечни продукти. Не забравяйте и да се излагате достатъчно на пряка слънчева светлина, както и за приема на хранителни добавки обогатени с витамина (предварително се консултирайте с лекар).

Витамини от групата В

Недостигът на витамин от тази група, често е причина да се чувстваме уморени, летаргични, а това определено се отразява на желанието ни за секс. Ето защо не бива да допускаме дефицит. Ако напоследък ви липсва желание за интимност, помислете за корекция на нивата на витамините от група В.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase