Снимка: istock

Любовта трябва да ни кара да се чувстваме щастливи. Тя не наранява, не унижава, не депресира. Такива са представите ни за нея, но в действителност нищо не е толкова розово. Всяка любовна връзка е различна, но понякога се случва да попаднем в такава, която ни депресира. Възможно ли е да не забележим признаците на депресия? Да! Вижте няколко червени флага, които не бива да подминавате.

Чувствате се доминирани

Чувствате ли се по-малки и незначителни от партньора си? Има връзки, в които по-голямата сила невинаги е повод за депресия, когато е използвана разумно, както в отношения родител-дете. Ако родителят използва своята сила, за да подхранва връзката, да защитава, а не да доминира и наранява, тогава нещата вървят както трябва.

По същия начин стоят и нещата с работодател-служител. Но в света на любовта и връзките, споделената власт е по-здравословна за взаимоотношенията.

Чувствате, че постоянно ви критикуват

В една връзка не бива да премълчаваме това, което не ни харесва, но има начин, по който можем да го поднесем. Без да нараняваме, без да изказваме мнение с осъждащ тон, без да унижаваме. Депресията във вечно критикувания партньор може да се развие от страховете му да се изправи срещу половинката си и да ѝ заяви, че не е съгласен с подобно унижаващо отношение. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

5

мдааа

преди 5 месеца

...по-скоро ви депресира,че няма връзка!

4

НАЧО

преди 5 месеца

НАЧИ КЪТ ЗЕМА ЕДНО ДРЪВО....!!!!????

3

do 3 .

преди 5 месеца

Без твърд член не може изобщо, ама и само с него е от ден до пладне .. твурди членове се намират. Комуникацията верно е мн важна . Без нея и от бетон да ти е , все тая .. Личен опит с жена