Снимка: Istock

Животът е най-големият учител. Той може да ни сблъска с всевъзможни ситуации, които да променят мирогледа ни, да оформят ценностната ни система. И въпреки това има и уроци, които само една майка може да предаде. Мъдростта на майките е неизмерима. По някаква чудотворна природна сила всяка майка винаги знае кое е най-доброто за нейните деца. Когато мама казва нещо, послушайте я, защото не го казва случайно.

Майките и дъщерите имат особена връзка. Като жена майката е преминала през различни трудности в живота си, особено в любовта, и именно заради това е важно всяка майка да предаде тези важни уроци на своята дъщеря.

1. Ти си достатъчна

Важно е дъщерите да чуят това от майките си. Една майка трябва да предаде на дъщеря си самоувереност и самочувствие, че тя е красива, можеща, знаеща и че самата тя трябва да се научи да цени това, за да я ценят и мъжете в живота ѝ.

2. Не можеш да спечелиш уважение, докато ти самата не го дадеш

Ако търсиш у партньора си уважение, трябва да се научиш да демонстрираш своето. Това е ценен и важен урок за младите момичета, защото често неусетно изискват повече, отколкото дават.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

7

ДоКомплексаркиганьов

преди 3 години

А бъдещите свекърви?Нужно ли е да изброяваме поменика от условия, на които трябва да отговаря бъдещата снаха, включително и да донесе зестра, а да не е "гола като пушка"? Плюс други изисквания, от които следва, че трябва да е съвършена, но покорна и безправна като купена съпруга в най-консервативните ислямски среди.Колко обаче са онези мъжки майки, които, след като изброят тези условия, си задават въпроса "А аз какво предлагам насреща? Какво представлява синът ми? А аз самата какво представляв

6

комсомолка

преди 3 години

Вижте *** Нинова и се учете!Социалистките поставят партията пред любовта.Мъжете са товарни добичета! На мъжете нищо! Те нищо не заслужават!Вземи всичко и не давай нищо от себе си!С БСП напред!

5

Анонимен

преди 3 години

До КомплексаркиганьовкиАко си от такова смейство или имаш контакт с такива семейства, моите съболезнования, но не всички сме бездушни меркантилни и злобни. Надявам се и ти да не си! Поне не обощавай. Все едно да посоча някоя мутра и да кажа "Българите са убийци, крадци, изнасилвачи, рекетьори и простаци" .... Ами не е така.