Снимка: Istock
fallback

Отхвърлянето както в любовния, така и в социалния или професионалния живот могат да бъдат наистина болезнени. Никой не иска да бъде отхвърлян и отблъскван, но това за съжаление се случва често. Понякога човек се чувства толкова наранен, сякаш раните никога няма да заздравеят.

За да се справим по-лесно трябва да знаем едно важно нещо – отхвърлянето е напълно нормално и се случва на абсолютно всички. Дори да ви се струва, че някои хора биват харесвани от всеки, това не е така.

Хората със силен характер, които рядко губят стабилна почва под краката си обикновено се справят с отхвърлянето по-лесно от останалите. Какво можем да научим от тях? Как се справят те с това изпитание?

Те разбират истинската причина за отхвърлянето

За да приемем отхвърлянето без да пострадаме психически и емоционално от него, трябва да умеем да анализираме ситуацията и собствения си характер. Силните и рационални хора умеят да се сблъскват стоически с отхвърлянето, защото не го приемат задължително като най-голямото бедствие на света, а се вглеждат в причините това да се случи. Понякога не са лицеприятни, понякога е трудно да осъзнаеш, че грешката може наистина да е в теб, но това помага за изграждането на силен и стабилен характер.

Те приемат, че просто така е трябвало да се случи

За добро или лошо, отхвърлянето е нещо, което така или иначе се случва. Невинаги е в силата и възможностите на човек да промени това. За да го преодолеете по-лесно, приемете случилото се, извлечете своите заключения и се учете от преживяното. Най-важното е да наричате нещата с истинските им имена, а не да се самозалъгвате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

До Този филм: Много вярно! Когато си си самодостатъчен си по-силен. Няма как друг да те срине, защото като се случи опит за нещо подобно махаш с ръка, усмихваш се и си казваш:"Майната ти, глу....о!" И продължваш напред към новите неща пред теб. Тва тия депресии, че някой не те бил харесал и оценил... Тва, все едно сме на 15 години. Който ме оцени и аз го оценям, който не - пътя!

5

г

преди 5 години

Мен не точно ме отхвърлиха, ами почти всички бяхме като на конвейр, което ме отврати и аз лично избрах да се абстрахирам от собствените си чувства и личността, която ги е породила. Което е доста трудно и болезнено.

4

Анонимен

преди 5 години

До този филмЕвала!!!

fallback