Снимка: outnow.ch

Свекърва ви пристига за Коледа. Нервите ви започват да се стягат, а тя все още не е казала нищо. Напрежението расте и вече се усеща във въздуха. Знаете, че е въпрос на време някоя от вас да избухне. Не и ако сте от късметлийките, които се разбират по-добре със свекървите си, отколкото със собствените си майки.

Само при мисълта, че свекърва ви ще дойде и ще трябва да прекарате време с нея, започва да ви обзема тревожност. Знаете, че ще намери кусур на нещата, които сте приготвили. Няма да ѝ допадне напълно украсата, която сте направили. Не дай си боже да открие непочистено местенце в дома – ще се постарае да го изтъкне пред сина си.

Ако всичко това ви звучи познато, значи имате нужда от няколко съвета за това как да се справите със свекървата по празниците, така че настроението да не се помрачава.

1. Внимателно подберете битките си

Предварително си помислете за кои неща си заслужава да спорите и да не се съгласявате със свекърва си, и за кои не. Ако се впуснете в люта битка за всичко, което тя каже или направи, провалът на празничното настроение е в кърпа вързан. Затова си набележете опорни точки, за които не сте склонни да отстъпвате и отстоявайте само тях. Останалото пуснете покрай ушите.

2. Не прекалявайте с алкохола

Колкото и да ви се иска да гаврътнете набързо няколко чаши вино, за да отпуснете напрежението, не допускайте тази грешка. Малко алкохол в повече може да ви изиграе лоша шега.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase