Снимка: pixabay

Когато спазваме диетичен режим на хранене, обикновено следим броя на приетите калории. Важно е да знаем, че не само количеството, но и качеството им е от значение, когато искаме да редуцираме телесното си тегло.

Знаете ли, че в 100 г сурови гъби се съдържат 18 калории, а в 100 г лук има 40? И двата продукта са идеални за диетично меню.

Вижте още 15 храни, които съдържат почти 0 калории. Важно е да се отбележи, че стойностите могат да имат леки разминавания и че калориите се отнасят за 100 г свеж продукт.

Селъри – богати на фибри, вода и витамини А, К, С, В6. Съдържат 16 калории за 100 г.

Портокали – ще ви осигурят витамин С, който е мощен антиоксидант и е важен за подсилване на имунитета. Съдържа 47 калории на 100 г.

Сурово зеле – изключителен източник на калий и фибри, витамини А, С, В4. Съдържа 25 калории на 100 г.

Аспержи – богати на витамини от групата В, фолиева киселина, полезни за здравето на сърцето. Съдържат 20 калории в 100 г.

Цвекло – полезен източник на желязо, витамини В1, В2, В12, С, мед, магнезий, калий, фосфор, йод. Подобрява храносмилането и здравето на черния дроб. Съдържа 43 калории на 100 г.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 месеца

На български е целина, а не селъри. Има главеста и листна целина.
Грейпфрутът трябва да бъде избягван от хора, които употребяват много лекарства - потиска един чернодробен ензим, който разгражда повече от половината лекарства -
CYP 450 3A4. Чудесен плод за здрави млади хора.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Почти нула калории има в чакъла, гипса, бетона, винкела и т.н. Висококалорични са дъба, бука, въглищата, петролът, спиртът, маста.

4

Ангел

преди 7 месеца

Всяка храна с 0 калории се нарича - ВОДА!