Продукти:
Половин кг елбоу макарони (къси кухи макарони, леко завити в двата края)
1/2 краставица
1 голям морков
2 стръка целина
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 чаша и 1/2 веган майонеза
сол и пипер на вкус
пресен копър
зехтин
Приготвяне:
Слагате водата да заври. Когато кипне, слагате зеленчуците, зехтин, сол и макароните. Варите ги максимум 10 минути, докато станат алденте. Изцеждате макароните и ги изплаквате със студена вода. Оставете пастата да се охлади за около 10 минути в хладилника.
В една голяма купа смесете половината паста с половината зеленчуци заедно с половината майонеза. Разбъркайте с голяма лъжица. Добавете остатъка от пастата, зеленчуците, лимоновия сок и майонезата заедно с голяма щипка копър. Продължете да ги смесвате и бъркате постепенно. Може да добавите още майонеза, в зависимост от вкуса ви. Не се притеснявайте да я оставите да преседи известно време, това не разваля вкуса ѝ, а напротив.
* * *
Голямото семейство на Марк Уолбърг обича салатата с макарони, затова неговият брат Пол Уолбърг, който е готвач, издаде семейната рецепта за това ястие.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Ken
преди 5 годиниНе ми е ясно - и краставицата ли се вари ?Зеленчуците нарязани ли се варят ? Как тогава ги отделят от макароните, за да ги изцедят ?
1
Анонимен
преди 5 годиниНие на това му викаме основно ястие! Салата в нашите ширини значи домати, краставици и други зеленчуци! Докато американците смятат това за салата, няма да отслабнат!