Източник: Reuters
Спонтанният секс изглежда удобен вариант за фантастично изживяване. Лесно получен оргазъм след шумни страсти, кратко виждане и разделяне без излишни драми. Колко удобно и освобождаващо! Да но...
 
Но според проучване на Рурския университет това е пълен мит в резултат на изкривена представа получена от медиите. 
 
Оказва се, че планираният секс носи далеч по-голямо удовлетворение и задоволителен полов живот, отколкото инцидентните срещи. Никой не казва с кого се планира сексът, стига до него да се стигне на етапи взаимно от двамата партньори, се пише в статия на The Journal of Sex Research. Факт е обаче, че това се получава при по-продължителни връзки.
 
За да стигнат до житейското прозрение – изследователите анкетират 1000 двойки, повечето от които хетеросексуални, за половия им живот. Те засягат въпроси от характера колко бързо е постигната възбудата, дали е имало възпрепятстващи фактори, които да водят до сексуална дисфункция, личен темперамент и този на партньора по теста за 5-те основни персонални характеристики: екстровертност – интровертност, невротизъм – стабилност, откритост – консерватизъм, сътрудничество – конкуренция, добросъвестност – импулсивност. 
 
Анализът показал, че най-добросъвестните хора от двата пола се радват на най-висока степен сексуално задоволяване. Този тип определено имат далеч по-малко сексуални проблеми от порядъка на потиснатост или остатъчно усещане за непълно удовлетворение от сексуалния акт.
 
Смята се, че жените се задоволяват по-трудно. Е, тези дами, които се радват на внимателни и уважаващи ги партньори, които изпитват наслада да им доставят удоволствие, не спадат в тази група.
 
За останалото по планирания секс прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase