Снимка: pixabay

"Мъжете мислят постоянно за секс!" Кой е най-големият мит за секса, който сте чували? Този със сигурност е единият от тях. Митовете за интимността, за нашето отношение към нея, за удоволствията, които си доставяме с половинката, сякаш ни карат да бъдем погрешно информирани.

Вижте едни от най-често срещаните митове според секс експерти и защо не трябва да вярвате в тях.

Мит: Оргазмът е единствената цел по време на полов акт

Много хора приемат секса като изживяване, фокусирайки се върху достигането на оргазма, като същевременно пропускат да се наслаждават на това, което е преди него. Сексът е много повече, не го забравяйте. Сексуалната близост трябва да бъде нещо, което да ви провокира да изучавате взаимно с партньора си сексуалността си, да я разкривате все повече и повече всеки път.

Не са малко двойките, при които единият или двамата партньори не са доволни от сексуалните си преживявания, било то заради невъзможност за достигане на оргазъм, липса на добра стимулация, на сексуална игра, нежелание да чуем какво доставя удоволствие на другия и т. н.

Ето защо е важно да обърнете внимание на комуникацията. Темата за секса и желанията ни не е нещо срамно. Разговаряйте с половинката, опитайте се да се разберете взаимно без да се налагате над другия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase