Как избирате заведението, в което ще хапнете днес с приятели, ще заведете любим човек на романтична вечеря или ще си уговорите бизнес обяд?
Без значение от критериите, по които търсим най-доброто за случая място, никога не трябва да забравяме за етикета на хранене.
Въпреки и да знаем някои основни принципи, има още някои правила, на които е добре да обърнем внимание, като кога можем да се храним с ръце и кога задължително се ползват прибори.
Супа мисо
Супа мисо, както и повечето азиатски супи, които може да си поръчате в ресторант се сервират в малки, но дълбоки купички. Купичката се обгръща с едната длан, като палецът се поставя на стената на купичката, за да я придържате добре. Отпивайте от бульона на малки глътки, а за да си хапнете и от останалите съставки на супата може да ползвате пръчици или лъжица.
Бекон
Ако беконът е препечен, хрупкав, има риск да се разпадне, докато ползвате нож и вилица, затова може да го хапвате с ръце. Но когато беконът не е термично обработен, сервиран е като мезе или допълнение към ястието, добре е да ползвате нож и вилица.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
6
Анонимен
преди 6 годиниМного полезно четиво - как да консумираме супа мисо, която се консумира от двама човека на кръст в България. Искам и за някоя друга супа подробно обяснение, която да се консумира от един човек в България.
5
Анонимен
преди 6 годиниЕдва ли думата рамен е придобила международна известност. Ходил съм на много места по света по всички континенти, в Япония не съм ходил, но никъде не съм срещал това "рамен". В интернет пише за супа рамен, като някаква новост в България през 2017 година, но от това, което прочетох едва ли ще я опитам, когато наистина се появи и в България.
4
traf
преди 6 годиниДо До 1езикът е жива и развиваща се система! да има дума рамен, това е дума придобила международно значение и познаване. както има хамбургер, щтрудел, пилаф и т.н.