Снимка: pixabay

Как избирате заведението, в което ще хапнете днес с приятели, ще заведете любим човек на романтична вечеря или ще си уговорите бизнес обяд?

Без значение от критериите, по които търсим най-доброто за случая място, никога не трябва да забравяме за етикета на хранене.

Въпреки и да знаем някои основни принципи, има още някои правила, на които е добре да обърнем внимание, като кога можем да се храним с ръце и кога задължително се ползват прибори.

Супа мисо

Супа мисо, както и повечето азиатски супи, които може да си поръчате в ресторант се сервират в малки, но дълбоки купички. Купичката се обгръща с едната длан, като палецът се поставя на стената на купичката, за да я придържате добре. Отпивайте от бульона на малки глътки, а за да си хапнете и от останалите съставки на супата може да ползвате пръчици или лъжица.

Бекон

Ако беконът е препечен, хрупкав, има риск да се разпадне, докато ползвате нож и вилица, затова може да го хапвате с ръце. Но когато беконът не е термично обработен, сервиран е като мезе или допълнение към ястието, добре е да ползвате нож и вилица.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase