Снимка: pixabay
fallback

Светът край нас постоянно ни изумява. Всеки ден научаваме нещо ново, за което дори не сме подозирали, че съществува, че се случва като процес. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че?" споделяме някои невероятни факти.

Не можете да усетите никакви миризми, докато спите.

Ако една жена по време на бременност получи увреждане на вътрешните ѝ органи, бебето „изпраща“ стволовите клетки на увреденото място, за да ускори лечебния процес.

Всеки ден сърцето ни произвежда достатъчно енергия за около 30 километра пътуване с камион, а мозъкът произвежда достатъчно енергия, за да свети крушка от 10 вата.

Повечето хора нямат представа, че светофарите всъщност са много по-големи, отколкото изглеждат, а линиите по пътя са много по-дебели, отколкото ги виждат. Има обяснение за това явление, наречено възприятие на размера.

Кислородът е необходим на хората да живеят, но също така окислява клетките, което води до стареене.

През живота си човек среща около 16 убийци, без да знае.

С помощта на вашата ръка може да разберете определени градуси от математиката. Разтворете пръстите си колкото е възможно повече и поставете дланта си върху повърхността, под ъгъла, който искате да измерите. Малкият пръст трябва да лежи отдолу и представлява 0 °. Ъгълът между палеца и малкия пръст е 90 °, ъглите между пръста и другите пръсти са съответно 30 °, 45 ° и 60 °.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Самоубитият

преди 6 години

До АнгелМного Ви моля ! В България няма убийства ! Когато МеВеРе открие труп - констатира " самоубийство " ! Аматьори такива !

17

65

преди 6 години

До 17_а вие знаетеи,че само това за слоновете не го знаех. И знаете ли ,че ако Ботев беше с каска ,нямаше да го гръмнат?

16

знаете ли ..че ?

преди 6 години

Слонът отделя за 24 часа толкова метан/пръц-пръц/,че може да изпрати един автомобил с вътрешно горене на разстояние 33км. А знаете ли че ,нищо не знаете за историята си ? А знаете ли че? Всички в парламента са отроци на активни борци и висши партийци от тъмното минало ? А знаете ли че премиерът ви е работил на най-ниското стъпало в СИК,пазел е колите на босовете си пред ресторантите в които са се забавлявали ?А знаете ли че? След Първата световна са искали да премахнат България от картата?

fallback