Снимка: Reuters

Рано или късно, знаците на остаряването започват да се показват наяве по лицето и тялото. Колкото и да ни се иска да сме вечно млади, красиви и стегнати, времето тече неумолимо и тайната на младостта е все още мечта. Сред по-видимите белези на напредващата възраст са първите бръчки около очите и устата, посребряването на косата, лекото увисване на кожа тук-там. Но има и по-леки, невидими следи на остаряването, които също издават възрастта ни, а дори не се сещаме за тях.

Вижте 6 такива издайника.

Ушите

Не е точно първото нещо, което хората забелязват или обръщат специално внимание, но при по-къса прическа или прибрана коса, веднага ще се набият на очи. Особено дамите, които обичат да носят обемни обици, така ще акцентират върху тази зона, а с годините ушите продължават да растат и могат лесно да издадат възрастта, която иначе старателно намалявате с козметика.

Как да прикриете:

Не носете големи обици, тъй като те насочват вниманието към ушите ви. Заменете ги с по-дребни и деликатни бижута. Избягвайте да спите с обици, тъй като те оказват влияние върху увисването на кожата. Друг съвет да запазите формата на ушите си е да ги овлажнявате често с крем. Така ще запазите еластичността им по-дълго.

Вратът

Повечето жени се грижат редовно за кожата на лицето си чрез козметика, хидратация и почистване. Но много често дамите пропускат грижата за шията, която е сред големите издайници на напредналата възраст. Козметичните фирми предлагат множество продукти, които помагат да се запази стегната деликатната кожа на врата, затова имайте го предвид и вземете мерки, ако още не сте започнали да полагате по-специални грижи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase