Снимка: pixabay

Интервюто за работа е първият препъникамък при търсене на работа, но то може да е и моментът, в който вие вадите печелившата карта. Всичко зависи от вас. Ако обмисляте всеки свой ход, дума и жест, ще имате много по-големи шансове да спечелите работното място, за което кандидатствате.

За да направите добро професионално и личностно впечатление, не трябва да задавате някои въпроси на интервюиращия. Кои са те?

"Какво е заплащането? Има ли някакви допълнителни облаги? Право на колко отпуск имам?"

Всички тези въпроси реално са важни. Те вълнуват кандидатите, защото все пак заплатата е най-мотивиращият фактор за един човек.

Но ще стигнете и дотам. Просто не бързайте с тези въпроси така грубо още в самото начало на интервюто или веднага след като интервюиращият ви е попитал дали имате нещо да попитате.

Ако зададете най-напред тези въпроси, под тях ще прозре единствено стремежа ви към получаване на повече лични облаги, отколкото желание за професионално развитие и принос към фирмата.

"Работното време плаващо ли е? Мога ли да идвам по-рано, за да си тръгвам по-рано?"

Няма работодател, на когото да допаднат тези въпроси. Те подсказват единствено желание за лично облагодетелстване. Инстинктивно и професионално знаят, че на такива хора не може да се разчита. Затова и вероятно няма да се спрат на вашата кандидатура.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase