Снимка: pexels

Животът е пътешествие, в което личността ни преминава през фундаментални промени. Замислете се колко етапа сте преминали, как сте израснали или пък не в живота си. Това обаче няма нищо общо с физическата възраст.

Психологът Карл Юнг е определил 4 житейски етапа, 4 поведения на личността. Вижте кои са и какво е характерно за всеки от тях.

1. Етапът на спортиста

Спортистът е фазата в нашия живот, когато сме най-погълнати от себе си. В живота ни има хора, които никога не излизат от тази фаза или често се връщат към нея. От 4-те етапа, този е най-малко зрял. Характеризира се с това, че сме обсебени от нашите тела и външен вид.

За пример на фазата на спортиста вземете тийнейджъри, които минават през огледало. Фазата на спортиста може да бъде нарцистична, критична или дори и двете.

2. Етапът на война

Придвижвайки се напред в живота ни, достигаме до фазата на борбата. Това е тази фаза от живота ни, в която искаме да победим света или по-точно, ставаме по-ориентирани в целите, които имаме. Тук суетата от етапът на спортиста започва да избледнява.

Етапът на война се характеризира с борбите в живота ни, които срещаме в тази по-ранна възраст. Това е най-често срещаният етап, към който хората се връщат обратно през живота си, докато се преоткриват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase