Снимка: Reuters
fallback

Краят на всеки календар отбелязва прехода към следващата година. Празненствата по случай посрещането на новата година са пищни, шумни, красиви, а във всяко кътче на света, всеки народ отбелязва новото начало, почитайки традициите, предавани от поколение на поколение.

Така например в Аржентина в полунощ всички излизат на улиците, пеят, танцуват, има много музика, светлини. В първия ден на новата година посещават църква и се раздават сладки лакомства на децата и възрастните хора.

Още интересни новогодишни традиции от различни части на света може да прочетете в следващите редове.

Англия

Английският обичай за посрещане на Нова година е пълен с гостоприемство и топлина. Англичаните вярват, че първият гост на годината ще им донесе щастие и късмет. Той трябва да е мъж, да влезе през входната врата и да носи някои традиционни подаръци като хляб, питие за главата на семейството и въглища, за да запали огъня.

Латинска Америка

В латиноамериканските страни като Мексико, Боливия и Бразилия вашето богатство за следващата година е предопределено от вашето бельо. Тези, които искат да намерят любов, носят червено бельо на Нова година, в жълто – което носи богатство и късмет.

Дания

Счупеното носи щастие! На Нова година датчаните чупят чиния пред прага на дома си или този на приятели. Смята се, че това ще донесе късмет през следващите 12 месеца. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

abc

преди 6 години

снимката е от Минск, Беларус

fallback