Снимка: pinterest

Жените са особено чувствителни към областта на корема и талията. Всяка дама мечтае за идеално плосък корем, който да подчертава женствеността.
За съжаление обаче, много жени страдат от натрупване на коремни мазнини. Съществуват 5 основни типа форма на корема, които подсказват за различни състояния.

Появата на определена форма на корема може да се окаже симптом и да е в резултат на състояние в организма, причиняващо характерно изменение на корема.

На снимката са изобразени основните типове корем, причинени от различни състояния.

1. Алкохолен корем.

Кръглата форма на корема обикновено подсказва за злоупотреба с алкохолни напитки, най-вече бира. Алкохолните питиета са с високо съдържание на калории. Освен това те причиняват подуване, което започва високо над стомаха и продължава до основата на корема в малкия таз.
За да се справите с този корем и да върнете плоската му форма, ограничете алкохола, яжте повече плодове и зеленчуци и правете упражнения за стегнати коремни мускули.

2. Хормонален корем.

Хормоналният дисбаланс може да се отрази на формата на корема. При така наречения хормонален корем се наблюдава хлътване на талията в горната част и подуване на корема в долната. Освен промяната на диетата, с която да си помогнете е необходимо да се консултирате и с лекар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase