Снимка: unsplash
fallback

Много двойки избират да запазят връзката си в името на децата. Те смятат, че разводът е лош вариант, тъй като по правило всяко дете трябва да расте в обкръжението на двамата си родители.

Според практиката на редица специалисти, отлагането на развода само прави нещата по-лоши. Децата растат в обстановка на обтегнати отношения между родителите, които нерядко са и изпълнени със скандали.

В много случаи по-здравословният избор е раздялата. Така родителите помагат на самите себе си да останат в приятелски отношения, за да продължат да споделят отглеждането на децата си в мир и разбирателство, макар и поотделно.

За да разберете дали си струва да продължавате да поддържате връзката си заради децата си задайте следните въпроси:

1. Добър пример за успешна връзка ли сте за детето си?

Вие и съпругът/ партньорът ви сте примерът за семейство, от който детето ще изгради своя представа за това как да създаде свое собствено след време. Ако връзката ви ежедневно е белязана от липса на любов, пререкания, повишаване на тона в дома, скандали, това ще се отрази на детето.

Специалистите смятат, че дори да се предпазвате от спорове и караници пред децата, те усещат липсата на любов и фалша в семейството. Това им се отразява не по-малко зле.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

33

преди 6 години

Не бе, мъжете, не се променяйте, заради нищо и никого. Отстоявайте си правата да ви обичат такива каквито сте, което междувпрочем правят майките. Пък вие какво обичате?, себе си естествено.

24

до 24

преди 6 години

според теб излиза ,че жените са виновни че ги бият,че са раждали деца ,че не са отгатнали насилника ? знаеш ли колко жени са убити още преди да са родили дете?ще ти кажа - всички, които бият жените си са психопати -Всички ! Обичай Майка си и не я вини никога !

23

Анонимен

преди 6 години

23-ти, не знам, трудна работа. Трябва да се мисли преди да се ражда. Съвместното съжителство разкрива доста голям процент от характера на човека. Насилниците обикновено си проличават още преди първото дете. Никога няма да разбера с какъв акъл жените им раждат даже и второ. Какво очаквахте, че ще се промени ли? Не се променят, с възрастта просто силите ги напускат и не бият толкова, но вербалния тормоз остава.

fallback