Снимка: unsplash

Развиването на успешна кариера изисква не само професионални, но и социални умения. Огледайте се около вас. Къде се намирате вие в служебната йерархия и къде са вашите колеги.

Ако сте достатъчно наблюдателни ще забележите, че обикновено тези, които не се развиват притежават повече отрицателни, отколкото положителни качества на личността.

Вижте 9 типа личности, които трудно биха постигнали успехи в работата.

Жертвата

На пръв поглед жертвите в работата изобщо не изглеждат такива. Колегите им симпатизират и ги подкрепят. Но с течение на времето става ясно, че жертвата е начин на живот, а не краткосрочен лош период, в който той или тя се намират. Жертвите обикновено избягват отговорността и постоянно се оплакват. Всяко препятствие по пътя им е непреодолима трудност.

Негативният

Него няма как да сбъркате, защото той никога не е позитивно настроен. „Храни“ се от позитивната енергия на околните, а в замяна ги засипва само с отрицателна. Практически е невъзможно да се работи ефективно с такъв човек, тъй като песимизмът му достига просто епидемични размери, а доброто ви настроение по време на комуникацията с него се изчерпва за секунди.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase