Снимка: Pixabay
fallback

Това е древен град с пустинен климат, разкошни гледки и амбициозна градска архитектура. Дубай – екзотика, която пленява – една от най-посещаваните туристически дестинации.

Край града са построени изкуствените острови – Джумейра, Джебел Али и Дейра. Ако ви предстои пътуване до Дубай не пропускайте традиционните пазари (сукове), както и Двореца на шейха, Дубайския музей и Джумейра.

Какво още не знаете за него?

Дубай се намира на югоизточното крайбрежие на Персийския залив с население от над 2 млн. и 700 хил. души, което го прави най-гъстонаселеният град в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Освен че е водещ световен град, Дубай е едно от седемте емирства, които съставляват страната, известна като Обединени арабски емирства.

Въпреки че английският е широко използван, арабският е официалният език.

Този екзотичен рай се намира в арабската пустиня.

Градът се намира в стабилна зона с минимален риск от земетресения или цунами. Водите на Персийския залив не са достатъчно дълбоки, за да предизвикат цунами.

Дубай има една от най-бързоразвиващите се икономики в света. Недвижимите имоти и строителството, търговията и финансовите услуги са съществената част от икономиката. Парите от нефт и природен газ представляват по-малко от пет процента от приходите на емирството.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Балкански Турист

преди 6 години

Сбирщина от сгради, нищо повече.

7

Анонимен

преди 6 години

И щом този град е послан със злато, щом са толкова богати-питам колко сирийски бежанци приеха? Отговорът е НУЛА.

6

древен кур

преди 6 години

"Това е древен град с пустинен климат" - има/няма 100 години. Много е древен :)

fallback