Снимка: pexels
fallback

Колко често се е случвало да комуникирате с партньора и да стигнете до разногласия само заради една реплика, казана от вас или от него? Често, разбира се! В процес на комуникация понякога забравяме, че двата пола тълкуват една и съща дума по различен начин.

Кои са най-често срещаните различия в тълкуванията?

"Трябва да поговорим".

Той: За мъжете всяка отправена по този начин покана за разговор е знак, че трябва да се реши определен проблем. Ето защо, ако чуят това изречение, за тях означава, че нещо се е объркало, ще се обърка и е повод да станат по-напрегнати.

Тя: За жените комуникацията означава да се доближат до партньора си и начинът на общуване е много важен за тях. Поканата за разговор не е задължително да има определен проблем, който трябва да се разреши. Понякога може да е нещо приятно, любопитно, което те биха искали да споделят. Отказът на партньора им ще ги накара да се обезпокоят и ще увеличи напрежението във връзката.

"Не ме слушаш".

Той: За господата кратко предоставената информация е по-лесна за запомняне и осмисляне. Въпреки че често те гледат своята партньорка, докато тя им говори, без да променят изражението на лицето си, без да кимат или да дадат друг знак, който показва присъствие в разговора, те наистина слушат.

Тя: Жените изразяват загрижеността си или някаква друга емоция с изражения на лицето, радостни викове или такива на гняв, несъгласие или съгласие по време на разговора. Господата никога няма да разберат емоционалното поведение на нежния пол и това понякога ги кара да се дразнят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

До 18Няма са дълго заедно.

16

До 11

преди 6 години

Ха ха ха!По-често посещавай заведения в Студентския град, за да се убедиш колко се заблуждаваш. Дойде ли сметката, пичагата стои безучастно и накрая с неохота плаща кафето, но само ако ти изобщо не посегнеш към чантичката си.Ако си по-притеснителна и побързаш да си извадиш портмонето, той бързо избърборва "Ти ли искаш да черпиш? Е, добре." И това при условие, че той е предложил да се видите, с думите "Хайде да те водя на кафе". :)

15

Анонимен

преди 6 години

Той ти казва "край" и жената разбира "край". Но той разбира," не исках това да кажа,но тя ме нервира".И започва да я дразни.

fallback