Снимка: pixabay

Азиатците са слаби и стройни. Това е забележимо за всеки. Тяхната елегантна фигура се дължи не само на генетичните особености, но и на отношението им към храненето, начина, по който приготвят храната и още някои фактори. Кои са те?

1. Подход и отношение към храната.

Азиатците не се тъпчат и не бързат. Те не ползват стандартните прибори за хранене, които ползваме ние, а специални клечки. С тях се поднасят изключително малки количества храна към устата, което удължава времето за хранене. Това е и най-полезният метод.

2. Големината на порциите е различна.

Ние, европейците, а и американците, сме склонни към преяждане. Културата ни е наложила сервиране на храна в големи съдове, съответно на по-големи порции. При азиатците се е запазила традицията да се сервира храна в съвсем малки съдове и на малки порции.

3. Методи на готвене.

Вярно е, че азиатците приготвят много пържена храна. Но това не е основният им метод на готвене. Те наблягат и на варенето и готвенето на пара, което запазва голяма част от естествените полезни хранителни вещества на продуктите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase