Снимка: pixabay
fallback

Азиатците са слаби и стройни. Това е забележимо за всеки. Тяхната елегантна фигура се дължи не само на генетичните особености, но и на отношението им към храненето, начина, по който приготвят храната и още някои фактори. Кои са те?

1. Подход и отношение към храната.

Азиатците не се тъпчат и не бързат. Те не ползват стандартните прибори за хранене, които ползваме ние, а специални клечки. С тях се поднасят изключително малки количества храна към устата, което удължава времето за хранене. Това е и най-полезният метод.

2. Големината на порциите е различна.

Ние, европейците, а и американците, сме склонни към преяждане. Културата ни е наложила сервиране на храна в големи съдове, съответно на по-големи порции. При азиатците се е запазила традицията да се сервира храна в съвсем малки съдове и на малки порции.

3. Методи на готвене.

Вярно е, че азиатците приготвят много пържена храна. Но това не е основният им метод на готвене. Те наблягат и на варенето и готвенето на пара, което запазва голяма част от естествените полезни хранителни вещества на продуктите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Азиатците не консумират бяло рафинирано брашно (или поне не много). Основната им консумация е на ориз - безглутенова култура. Западният човек се тъпче с бяло брашно, което е отрова. Азиатците не ядат много сладко, западният човек се тъпче с захар, ГФС и подсладители в какви ли не комбинации - още една отрова. Азиатците почти не консумират мляко и млечни продукти. Но...и това се променя, както с Японците, след като ги залее "западнизацията", като в Китай сега, и там ще почнат проблемите...

10

haha

преди 6 години

kakva li?4e sa aziatzi! Mnogo prosto.Sravni im misleneto s na drugite, a3bukata, stojnostite, morala i6te si ot govori6 3a tajnata.No nqma da moze6 da q prilozi6.Ne si i3brana 3a tova

9

Даола

преди 6 години

Момчето от Индия се храни много бавно и цивилизовано - просто беше удоволствие да си закусваме, пиеше с мен нес кафе с канела и сметанка, без захар - всичко, което аз обикновено ям и харесвам. В Гърция не влязохме в ресторант, защото не обича тлъсти пържоли и дори риби.Но пък гръцки баклавички и пастички яде с кеф. Там всичко е прясно. На Предела в едно ресторантче ни направиха пилешки пържолки на скара - прекрасно пиле от някаква ферма / е ,не много евтино/но пък той дълго го споменаваше.

fallback