Снимка: pixabay

Хубава работа, повече възможности за развитие, по-добри социални придобивки... Всеки иска да да получава висока заплата и да развива успешна кариера. Но понякога плановете ни не се осъществяват и се налага да потърсим нова професионална реализация.

Интервютата за работа винаги са стресиращи за кандидатите. И ако в някои случаи ценните кадри не биват наемани поради грешка в мениджмънта, то в други, сами можем да провалим шанса си, казвайки някоя от забранените фрази по време на интервю за работа.

"Съжалявам, че закъснях"

Определено това не е добър начин да започнете вашето интервю за работа. Също така рискувате при закъснение, отделът, провеждащ интервюто, да няма възможност да ви приеме.

Точността е от решаващо значение, тя говори за мотивация и самодисциплина. Оправдания от типа "изпуснах автобуса", "колата ми се развали", „имаше голямо задръстване“, няма да променят факта, че сте закъснели. Ако все пак сте възпрепятствани, е добре да се обадите и да отложите за друг ден или час интервюто, ако е възможно.

"Трябва да се обадя, много е важно"

Когато отивате на интервю за работа, забравете за личните разговори, смс-ите, социалните мрежи. В противен случай, ще оставите впечатление, че сте несъобразителни и че разговорите ви са по-важни от това да спечелите тази нова възможност за развитие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase