Снимка: pexels
fallback

Коя е любимата ви музика? Ако сте любители и на класическата, то вие сте от тези хора, които би трябвало да са по-балансирани, спокойни, креативни. Въпреки някои да казват, че слушането на класическа музика им действа приспивно, има много доказателства, че тя действа възстановяващо и релаксиращо, особено на бременни жени и на деца. Вижте няколко добри причини да ѝ се наслаждавате по-често.

Развива мозъка на бебето

Чували ли сте за „Ефекта Моцарт“? Според учени, доказали този ефект, класическата музика и особено тази на Моцарт играе важна роля в развитието на мозъка на бебето по време на бременност. Този вид стимулация е добре известна като пренатална звукова стимулация. Според специалистите музиката на Моцарт има лечебно, благотворно влияние, благодарение на своя ритъм.

Когато плодът е достигнал 5 месеца, слухът е частично развит и може да се направи звукова стимулация. Постоянното темпо на класическата музика има значителен ефект върху мозъка на бебето.
Знаете ли, че бебетата могат да се усмихват и плачат още преди раждането?

Помага на майките да имат по-добър сън

По време на бременността има твърде много фактори, които пречат на спокойния сън на бременната. Ето защо към останалите терапии за сън, като чаша мляко, топла вана, релаксиращ масаж, добавете и слушането на класическа музика. Това ще ви успокои и ще ви помогне да спите по-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

За класичската не знам, но модерната ни фолклорна музика, определено им влияе.

2

представям си!

преди 6 години

татуирани слушат класическа музика! Леле, мале!

1

Анонимен

преди 6 години

Много си свенлив! Поне ти знаеш и друг композитор освен Моцарт. Баналността редакционна политика ли е?

fallback