Снимка: outnow.ch
fallback

Знаете ли, че когато се целуваме зениците ни се разширяват и стават по-чувствителни към светлината? Ето една от причините да затваряме очите си, докато го правим. Също така приятният акт е причината телата ни да отделят повече феромони, което несъмнено ни прави по-привлекателни за противоположния пол.

Какви чудни неща още се случват, докато се целуваме?

Намалява се нивото на стреса

Според проучване редовните целувки намаляват нивото на стрес. Повишаването на хормона окситоцин ни помага и да почувстваме по-силна връзката с любимия човек. Затова следващият път, когато сте напрегнати, вместо да си сипете алкохолна напитка, целунете половинката си.

Слюнката ви помага да намерите истински партньор

Когато се целуваме с език или целувките са ни „мокри“, нашите тела се опитват да разкрият дали личността, с която го правим може да бъде нещо повече от наш секс партньор. Изследователи от Оксфордския университет са установили, че целувката съществува, за да ни помогне да намерим потенциален партньор в живота.

Именно химикалите, от които се състои слюнката помагат на тялото да разбере дали човекът, когото целуваме е подходящ за потомство. Друго изследване открива, че в мъжката слюнка има тестостерон, което позволява на жените да преценят силата на техния потенциален партньор на молекулярно ниво.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

До 25Мъж или жена си? Ако си мъж, хайде да се взимаме...

22

Гошу

преди 6 години

Браво, много интересни коментари, прочетох ги с интерес :) Всеки се хвали, кой с коя колежка спал. Ами евала. Но сте мнооооого още далеч от професионалист като мен, момчета. Когато отидете на *** и след 5-6 ходения при нея започнете да се целувате с нея с език, да излизате по кафенета, да ви пуска без пари, тогава се върнете тук да пишете :))))

21

Анонимен

преди 6 години

до 18скъсай с колежкатапризнай пред жена тиако ти прости и ти простиш на себе си имате шанс да продължите като семействоако не развод

fallback