Снимка: outnow.ch
fallback

Всеки родител прави най-доброто, на което е способен, за да отгледа и възпита правилно своите деца. Но понякога и най-добрите грешат. Съзнателно или не, много често родителите повтарят грешките на своите настойници, а тази мултиплицирана грешка може да доведе до сериозни психологически проблеми на децата.

Сайтът Brightside подрежда някои от най-често срещаните патологични състояния, за които родителите носят голяма вина. Вижте кои са те.

Видимо раздразнение, депресия, липса на независимост

Т. нар. „родители хеликоптер“, които вечно закрилят живота на детето, изключително критични са към него, непрекъснато му намират недостатъци, които трябва да се поправят, всъщност могат да се окажат причината за тежката депресия на детето си.

Разбира се, този тип родители мислят най-доброто за детето си, искат то да има хубав живот, перфектен дори, но не осъзнават, че тези високи изисквания се отразяват негативно на децата. И в последствие могат да доведат до сериозни психологически проблеми, които да затруднят нормалния живот на наследниците им.

Тежки зависимости, екстремни спортове

Правилни отговори на най-трудните въпроси, които задават децата

Родителите, които често говорят на децата си колко проблеми причиняват, карат детето да стигне до извода, че светът би бил по-добре без него. В резултат детето пораства във възрастен, който постоянно търси и намира начини да се самоунищожи. Дали чрез наркотици, алкохол, екстремни и много опасни спортове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

повече мир

преди 6 години

Аз съм на 349 години и децата много трудности видяха,откак се помня войни постоянно и за нищо,към 2090 ще е по-добре навсякъде,затваря се века и всеки е радостен и щастлив от прелома към новия век

3

Анонимен

преди 6 години

A koj im dawa interneta? Nali daje na bebeta nabutwat tabletite v rycete samo i samo da mirqsat. Zashto da otdelqt vreme i da go vyzpiyat?

2

Анонимен

преди 6 години

Като гледам какво поколение расте,мисля си,че повечето родители са вредни,да не кажа направо отровни за децата си.Огледайте се и си правете изводи!Започвайте с минусите ,ама преди това спрете чалгата по телевизора!Хубав ден на всички.

fallback