Снимка: outnow.ch
fallback

Модерни времена, но старомодни предразсъдъци. Така може да се опише схващането, че бездетните жени трябва да бъдат съжалявани.

Незнайно защо, хората продължават да гледат на жените без деца със снизхождение. Одумването, шушукането, подмятанията могат да са истински опустошителни за една бездетна жена.

"Хайде, времето тече! По-млада няма да станеш! Крайно време е да си намериш някого, с когото да си родите деца. Иначе ще остарееш сама. Това ли искаш?" са само част от абсурдните неща, които всяка бездетна жена на средна възраст е чувала.

Какво никога не трябва да казвате на една жена без деца?

"Защо не си родила досега?"

Невероятно неудобен и обиден въпрос, който обаче много хора не се свенят да задават. Причините могат да са много. Личният избор да нямаш деца не трябва да бъде обясняван. Понякога може да е болезнено, понякога може да е напълно умишлено. Нямате право да питате това.

"Съжалявам"

Недейте! Не знаете дали тази жена изобщо иска да има деца. Фактът, че се е родила жена и че може да дава живот на други същества не означава, че задължително трябва да се стреми само към това. Има толкова други начини, по които една жена може да се чувства и да е пълноценна. Не изразявайте съжаление преди да сте узнали причините тя да няма деца.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Повечето бездетни жени, които познавам нямат деца по стечение на обстоятелствата. Успели, подържани и отговорни не успяват да намерят свестен мъж, с когото да създадат семейство. Скъпи мъже, за гледане на деца някои дами изискват и отговорен баща. Не всяка жена е готова да влезне в ролята на самотна майка и по добре...

25

Анонимен

преди 6 години

Даааа,бе!Как пък не!При този демиграфски срив само такива статии и внушения ни липсват.

24

v

преди 6 години

До Пенчо Ти като казваш мразиш жените, които не искат деца.Казваш да пукнат и ги наричаш какви ли не,защо не погледнеш 95% от мъжете,които са възпитани, че трябва да менят жени правейки бройки до сетни старини.И после защо нямало връзки,защо имало разводи поради изневяра,психо тормоз за подканване към жените,насилие.Ами такива ги възпитавате.Казва се недейте осъжда,за да не бъдете осъдени.Христос не мрази грешника,а греха.А християнските светици без деца, ходатействащи за нас и тях ли мразиш?

fallback