Снимка: outnow.ch
fallback

Жените често ревнуват партньорите си в любовта. Някои смятат, че това е показател за обич и привързаност, други пък считат, че ревността се поражда от липсата на самоувереност. Сложна е констатацията по този въпрос, но най-близо до истината е може би твърдението на Франсоа дьо Ларошфуко. Неговата мъдра мисъл гласи: „В ревността има една част любов и 99 части самолюбие“.

Често споменатите 99 признака на самолюбието превръщат отдадената на връзката дама в токсична жена. Метаморфозата въздейства отрицателно на отношенията между влюбените и трансформира представителките на нежния пол в напрегнати ревнивки, които непрекъснато се съмняват в половинката си.

Ето защо не бива да позволяваме на ревността ни да излиза отвъд границите на допустимото. В противен случай, рискуваме да се докоснем до основните „симптоми“, характерни за токсичната жена. А те са:

Ровене в телефона му

Ревнивата дама използва момента да прерови всички социални мрежи, обаждания и съобщения, когато любимият ѝ не е наоколо. Това доказва само едно – липсата на доверие. Непрекъснатата мнителност заличава трайно любовта и вреди на емоционалното състояние на жената. Тя сякаш се въплъщава в ролята на таен агент, който е нает да хване престъпника в крачка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

Трябва да е много глупав мъж да е наясно с чувствата на жената и да се държи,толкова не улегнало.Една чувствена стабилна жена би си помислила,че и се подиграват с чувствата. Много би се обидила!

30

Анонимен

преди 6 години

Има чувства има ревност.

29

Анонимен

преди 6 години

До Revolution_И какво? Накривил си и шапката на Виктория.Единственото, което си постигнал е това, че за броени минути си имал самочувствие на Господ - мислил си, че възвисяваш момичета, които явно са стояли по-долу от приятелката ти.Но как са гледали на теб тези момичета? Злорадствали са, защото си им дал възможност да направят мръсотия на Виктория. Но теб са те мислили за балама.Е, продължавай да избиваш комплекси, може пък да ти олекне.

fallback