Снимка: outnow.ch

Не е нужно да сте изобретили нещо нечувано досега, за да се забележи вашата интелигентност. Не е необходимо да сте членове на Менса или да можете да запомняте необятни количества информация, за да докажете интелигентността си.

Научните доказателства ще ви помогнат да разберете дали сте по-интелигентни от средните стойности за повечето хора. Има някои показатели, които науката смята за достатъчна предпоставка за висок коефициент на интелигентност.

Вие сте първородно дете

Ако сте се родили първи – радвайте се! Проучване на учени от Университета в Единбург показва, че първородните деца показват много по-добри резултати на тестовете за интелигентност от своите братя и сестри и то още на 1 годинка.

Изследователите са прегледали резултатите на 5000 деца преди раждането им до 14-тата им годишнина. Те установили, че първородните деца научават по-бързо нова информация и подобряват мисловните си умения.

Псувате много и имате хулигански изказ

Хората, които често употребяват нецензурни думи, са по-интелигентни от средното ниво. Това показва американско проучване от Marist College В Ню Йорк.

За целта на проучването участниците трябвало да кажат много бързо поредица от думи, които им хрумнат. Едновременно с това те трябвало и да пишат думите. Учените открили странна закономерност – по-високо интелигентните хора използвали повече псувни и арогантен уличен език по време на упражнението.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase