снимка: freeimages
fallback

Понякога храните, които купуваме и слагаме на масата, приготвяйки ги във вкусни ястия, не са всъщност продуктите, които искаме. Случва се някои храни да са подправяни да приличат на оригинала, който търсим, но като качество да се различават доста от това, за което плащаме.

Сайтът brightside.me публикува списък с най-често подменяните продукти, които срещаме в магазина.

Зехтин

Купувайки бутилка скъп зехтин, може да се окаже, че всъщност сте си донесли вкъщи евтина царевица, палмово или соево масло. Как да направите разликата? Излейте малко от зехтина в стъклена чаша и я сложете в хладилника. Истинският зехтин ще направи утайка.

Пармезан

Един от най-често фалшифицираните хранителни продукти е пармезанът. Понякога в пармезана може да се съдържат дървесни остатъци или пък да е микс от няколко по-евтини сирена. Как да направите разликата? Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 7Така си е. Пармезанът е уникален вид сирене, само от две-три области в Италия. Можеби авторът е имал предвид едно неидентифицируемо нещо, което се продава настъргано в едни пликчета, на които пише "пармезан"? Да не говорим за пармезана, който се слага върху варена царевица на специални щандове в някои молове и пред "Кауфланд" от нагли търговци. НО Е ВАЖНО, ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ ВЪХУ ХРАНИТЕ И ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Те обаче били за друго!

8

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 4Същото е и с пармезана. Но как да проверя по следния предложен начин: - "Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите." Само дето не разбрах, как ДА КУПЯ КОЛЕЛОТО, ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ? Мила, родна журналистико, правиш ли чернови преди да пуснеш мат-рия-лчето? Може и на компютър да се прави чернова, има програми, пък и по-елементарни средства...Сега пак ли ще ме накажете?

7

Анонимен

преди 7 години

"Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите"Какво значи "колело пармезан"? Може би пита? Мерси, първо питите пармезан са много големи, второ - понеже са зрели много дълго, повърхността им се изрязва и изхвърля (тя а като гьон). Пармезанът не е смес от разни сирена, а отделен, неповторим скъп сорт. Така, че който е писал това изречение, няма хал-хабер представа от въпроса. Чао!

fallback