Снимка: istock
fallback

Сексът играе жизненоважна роля в поддържането на емоционалното и физическо здраве. Редовният и приятен сексуален живот ни прави по-позитивни, успешни, прави връзката с половинката по-силна.

Но понякога се нуждаем от малки стимули, които да ни помогнат да поддържаме сексуалната си енергия. Поглеждаме към аюрведа, която има набор от подправки и билки, които стимулират сексуалното здраве и либидото.

Шатавари

Според аюрведа това е една от най-добрите билки за женското здраве, тъй като благоприятства отделянето на яйцеклетки и поддържа жените по-енергични. Освен че ефективно подобрява фертилитета, подмладява и женските полови органи.

Тази удивителна билка може да балансира хормоните в женското тяло и да подготви матката за зачеване. Но шатавари има редица ползи и за сексуалността на мъжете, тъй като може да помогне за лечението на импотентността, както и при възпаления на половите органи.

Ашваганда

Растението е познато още като индийски женшен. Билката се ползва от векове като подправка на сексуалния живот. Известно е, че има благоприятно влияние при различни полови проблеми като преждевременна еякулация, безплодие и импотентност. Също така спомага за намаляване на стреса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Див Селянин

преди 7 години

Язе я знам таз билка - КАМА СУТРА ! Най-добрата!

6

Анонимен

преди 7 години

Това за билките Ванга го е казала. Така е, защото човекът и мястото където е роден са една свързана система.

5

Анонимен

преди 7 години

До 5Това по каква логика? Тук става дума за химия не за патриотизъм.

fallback