Снимка: outnow.ch

Когато се явявате на интервю за работа е нормално да сте притеснени. Дали ще се справите добре, дали ще отговорите на изискванията, които работодателят е поставил са все въпроси, които ви терзаят.

Ако сте харесали работното място, за което кандидатствате и виждате лице в лице потенциалния си работодател, не трябва да се смущавате да му зададете някои въпроси. Те не само ще ви дадат яснота дали работата ще ви пасне, но и ще направите добро впечатление с интереса, който проявявате.

Интервюто за работа е двупосочна улица, по която вие и евентуалният ви работодател ще срещнете пътищата си. Така че, възползвайте се от това и комуникирайте без притеснения.

Ето кои въпроси е добре да зададете по време на интервю за работа:

"Разкажете ми за културата на компанията!"

Да разберете каква е културата в компанията, в която евентуално ще работите, ще ви помогне да се ориентирате дали ролята ви пасва или не. Всяка фирма, компания и холдинг си имат своя собствена корпоративна култура, така че няма нищо лошо да питате.

Запознаването с това какво се цени във фирмата, какви навици имат колегите там, как е прието да подхождате и как протичат колегиалните отношения, е важно. Всяка компания има ценности, на които държи и посока, в която се движи, така че запознаването с тази фирмена култура ще ви помогне от една страна, а от друга, ще направите добро впечатление с този въпрос.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase