Снимка: outnow.ch

Всеки ден ни се случва нещо ново и интересно, приятно или не чак толкова. Споделяме, говорим, но къде е границата? Кои са нещата, които е добре никога да не разкриваме?

Не разкривайте амбициите и плановете си. Понякога идеите и плановете ни имат слаби страни. Конкурентите винаги ги използват, за да се представят по-добре. Друга възможност е, че някой може да хареса идеята ви, да я „открадне“ и доразвие.

Ето защо споделяйте отчасти идеите си само с тези, от които зависи осъществяването им. Винаги има неща, които е добре да запазите за себе си до финала.

Не споделяйте всичките си добродетели. Да проявявате щедрост, да помагате на нуждаещ се е великодушие. Но най-голямата добродетел се крие в това да направите нещо добро за някого, без да очаквате нещо в замяна или публична признателност.

Помислете, когато правите добро защо го правите – от алтруизъм или защото искате да привлечете вниманието към себе си. Има разлика!

Не разкривайте вашето благосъстояние. Обичате лукса, пътуванията, а може би сте материално доста добре, но не парадирайте със семейното състояние. Дори и най-близките ви приятели и роднини не бива да знаят подробности за благата ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase