Снимка: Reuters

Ашваганда е невероятна супербилка, която не е толкова популярна у нас, но пък заслужава да стане такава. Нейният принос за здравето е доказан. Тя допринася за поддържането на организма млад, здрав и активно се бори с различните заболявания.

Ашваганда се намира в повечето билкови аптеки, както и някои биомагазини. Сдобийте се с нея, защото тя има невероятни ползи за организма. Кои са те?

Стимулира нервната система

Нервната система и мозъкът са част от сложна схема, която се товари ежедневно. Ето защо трябва да бъде стимулирана да отпочива и да се освобождава от стреса. Ашваганда помага в тази насока. Тя има потискащо хормоните на стреса действие, предпазва от изпадане в депресия и дори намалява риска от Алцхаймер.

Полезна е и за щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е орган с особена деликатност и крехкост. Днес много жени страдат от различни заболявания на щитовидната жлеза. Срещат се и немалко мъже с подобни страдания.

Ашвагандата помага за контрола на хормоните на щитовидната жлеза и потиска автоимунната атака, която в повечето случаи стои зад проблемите с тази жлеза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase