Снимка: Reuters

Грижите за красотата датират още от хилядолетия. Всички сме чували за тайните древни ритуали за красота на Клеопатра. Хума, алое вера, редица полезни масла са само част от природните богатства, които тази легендарна жена е прилагала върху кожата си.

Днес споделяме още няколко от нейните тайни, които не само ще ви направят по-красиви, но и ще ви накарат да се почувствате като истинска царица.

Вана с прясно мляко

Според някои исторически данни, египетската царица Клеопатра се къпела в магарешко мляко. Без значение дали е магарешко или краве, прясното мляко съдържа млечна киселина, която действа като лек ексфолиант върху кожата.
Ето защо и вие може да пресъздадете у дома този древен ритуал за красота, като към вана с чиста вода добавите малко количество прясно мляко. Клеопатра е използвала и етерични масла. Към млечната баня добавете и няколко капки сандалово масло и масло от жасмин. Потопете се и поглезете не само кожата, но и сетивата си.

Конопено масло

В древните ритуали за красота на Клеопатра специално запазено място имало и конопеното масло. Това масло има отлични овлажняващи свойства, богато е на протеини и незаменими мастни киселини. Тези мастни киселини са подобни на липидите, които се намират в кожата ни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase