Снимка: freeimages

Безсънието е враг не само на красотата. Недоспиването води до физически и емоционални нарушения. Утрото след безсънна нощ ни кара да се чувстваме изчерпани. Причините за нарушенията на съня могат да бъдат разнообразни -  стрес, напрежение, бременност и други. За щастие природата ни е дарила с прекрасни билки, които могат да ни помогнат да преодолеем безсънието. Вижте някои от тях.

Лавандула

Ароматът на лавандула е добре познат. Обичаме да му се наслаждаваме, като купуваме ароматизатори, сапуни, свещи, козметика, които ухаят на лилавите цветове. Лавандулата често се използва и в ароматерапията и релаксиращите процедури.

Ето защо е добре да се възползваме от нея, когато сме напрегнати или имаме проблеми със съня. Приемайте лавандула под формата на чай или добавете няколко капки етерично масло от нея към топлата вана или ароматната лампа.

Може да прибавите в шише с пулверизатор малко етерично масло и да напръскате съвсем леко спалното си бельо. Ще спите дълбоко, а на сутринта ще сте щастливи и отпочинали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase