Снимка: outnow.ch
fallback

Едно от нещата, които научаваме като деца е, че трябва да се прощава. С годините забравяме за тази сила на характера и така и не я развиваме.

След ситуация на спор, когато някой ни е наранил, ние изпитваме единствено гняв. Търсим начин да отговорим и обикновено постъпката ни ни въвлича в един порочен кръг. Трудно прощаваме на близките си и още по-трудно на колеги, познати, непознати. Защо е важно да прощаваме и на тези, които не заслужават доброто ни отношение? Ето няколко добри причини.

Помага ви да продължите напред

Неприязън, злоба, презрение... Емоции, които често изпитваме към някого, който ни е наранил. Съхраняването на подобни емоции, тяхното „отглеждане“ само ни кара да запазим болката в себе си.

Постоянно мислим за събитията, които са ни се случили и тези мисли ни нараняват отново и отново. Това пречи да се съсредоточим върху положителни неща и емоции и да продължим напред.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Той е направил нещо за момента, защото е сметнал за добре. Прошката не е за него, а за самия теб! Когато простиш не означава че приемаш, направеното. Изчистваш, себе си от болката и гнева.

11

Анонимен

преди 7 години

За онези, които изпитват непрязън, болка и обида към друг човек. Отпускате се! Мисловно извикваш онзи човек, който те мъчи, така дълбоко. И разкъсва душата ти от болка и обида. Представи си, че същия този човек е обвит с лъчиста светлина. Нормално, предизвика в теб силен, гняв, ярост, болка обида. Изхвърляй натрупания гняв с тренинга. Дотогава, докато погледнеш същия, този човек и хората, около себе си с друг емоционален заряд. И да простиш.

10

Escorpio

преди 7 години

Смажете гадината при първа възможност. Другото са ала-бализми. Да си знае, че разни там игрички не минават. Колкото по-изкусно и оригинално е възмездието, толкова по-сладко. И най-добре е след години, когато тинята си мисли, че всичко е преминало. Не, не е, за това време само са се натрупали лихви. Да, не трябва да се самонаказваш заради чужди постъпки. Просто си имай едно на ум за някои хора и когато дойде подходящит момент, а той винаги идва, просто действай с хладен ум и чиста съвест.

fallback