Снимка: outnow.ch
fallback

Една от най-големите загуби за всяка фирма е когато най-добрите ѝ служители си тръгват. Отнема доста време и нерви да се намери техен заместник, да се обучи. А понякога дори се оказва, че все пак незаменими служители има!

Причините „отличниците“ във вашата компания да си тръгват са различни и често нямат нищо общо със заплатата. Вижте кои са те, за да може да реагирате навреме ако и над вас надвисне подобна „заплаха“:

1. Зацикляне
Дори човек да харесва работата си и в даден момент да се чувства напълно удовлетворен, мисълта, че може да прави едно и също нещо на едно и също място още 20-30 години може сериозно да го стресне. Хората искат да усещат, че се движат постоянно, че прогресират и имат път за развитие.

2. Претоварване
Добрите позиции идват с повече работа, а добрите и съвестни служители изнасят най-голямата част от работата на плещите си. Когато стресът идва в повече, нито парите, нито похвалите могат да задържат изтерзания човечец в офиса.

3. Нереалистична визия
Няма нищо по-дразнещо от това да слушаш празни приказки, напудрени и глазирани за светлото бъдеще на компанията, които остават само на думи. Вероятно в началото очите на служителите ще бъдат замазани, но в крайна сметка умните и кадърните ще прогледнат и ще се спасят от кораба, който все още търси своя хоризонт, но без компас и капитан.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

сминдух енд чесън

преди 7 години

Направете си фирма и няма да се налага да си тръгвате.

23

Гошето

преди 7 години

До До Гошето - 6Да, и на мен са ми предлагали подобни сценарии. Нашенска си, селска история, мен ако ме питаш. Ще лапнеш някоя и друга хилядарка, а името ти ще служи за изтривалка впоследствие. Навремето много Западни компании от немай-къде изпоназначиха такива "експерти" от Интерпред. Кaиши, които знаеха как да говорят и бъкел не вдяваха, че мениджър и шеф е не само рахат, а най-вече отговорности. За себе си, като гледам, май е време за реализация на мечти. Пътува ми се, особено до Сев. Корея

22

Гошето

преди 7 години

Ами, при мен ситуацията е по-специфична - става дума за неголяма IT компания, която направих мечтано място а тръгнах от -100 :) Сега компанията се разпада, колеги директно напуснаха след като шефчето се престраши да анонсира, че "ние" така сме решили :) В същото време хал-хабер си няма, кой какво и как. За голямо нещастие аз съм един от трите слона, които крепят неговата земя. В случая говорим за влошени ик. показатели в пазарно отношение. И става един вид боли ни ръката, лекуваме коляното :)

fallback