Снимка: outnow.ch

Да бъдеш родител е трудна мисия, която изисква гъвкавост в начина на мислене. Историята познава примери за педагози със световна известност, които са доказали ефективността на своите възпитателни методи. В следващите редове споделяме няколко съвета за родители от Антон Макаренко – психолог, педагог и писател.

Вашето поведение е част от възпитанието на децата

Родителите често забравят, че възпитанието на децата не се свежда само до това, да учат заедно, да разговарят с тях, да ги учат на основни навици и т.н.

Начинът, по който разговаряте с останалите хора, това как се грижите за себе си, с какво се храните, как се отнасяте с вашите приятели или врагове, има огромно значение за процеса наречен възпитание. Вие сте модел за подражание за малките и те копират вашия модел на поведение.

Бъдете истински

Едно от качествата, които всеки родител се стреми да възпита в децата си е честността. С нея винаги вървят и положителните или отрицателни емоции. Бъдете истински пред децата, нека вашето настроение съвпада с момента на реалност, на това, което се случва в семейството ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase