Снимка: outnow.ch

Когато едно приятелството е здраво, това е супер. Няма нищо по-хубаво от създаването на тясна връзка с друг човек.

Всеки има нужда от приятелско рамо, на което да може да поплаче. Човек, който да може да ни утеши и подкрепи, който да може да ни разсмее. Човек, с когото да можем да бъдем себе си без задръжки...

Но не всички приятели са ценни, това е суровата реалност.

Има хора, които присъстват в живота ни, маскирани като наши приятели, без да са такива.

Ето кои са те и защо трябва да се освободите от връзката си с тях:

1. Приятелят, който винаги е зает
Всички работим, но всички разполагаме и с някакво свободно време, което да прекарваме според желанията си. Ако вашият приятел все отменя срещите ви, уж защото е много зает с лични или професионални ангажименти, то явно вие не сте сред най-важните неща в живота му.

2. Приятелят, който изчезва в най-трудните за вас времена
Когато имате нужда от помощ, нормално е да се обърнете към приятелите си. Ако човек, който ви се пише за голям приятел все мистериозно изчезва от живота ви, когато имате нужда от него, значи той не е загрижен за благополучието ви.

3. Приятелят, който често анулира срещите ви
Ако имате приятел, който редовно отменя срещите ви или напълно забравя за тях, то той не е човек, който има смисъл да държите в живота си. Просто спрете да се обаждате на този човек и го оставете той да ви потърси.

4. Приятелят, който все си забравя портфейла
Приятелят, който винаги разчита вие да му плащате питиетата, определено е използвач, който няма да ви помогне в нужда. Определете ясни граници в отношенията си с него и му кажете, че не можете да го издържате повече.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase