Снимка: outnow.ch
fallback

Работата си е своего рода съжителство. Ето защо освен вършенето на важните задачи през работния ден, социалните връзки, които имаме на работното място ни се отразяват всячески. Когато не сме харесвани от колегите в офиса, вероятно има причина за това.

Често обаче хората не си дават сметка защо околните не ги харесват. Това е нормално, защото много малко хора са способни на трезва автокритичност.

Е, ако и вие сте от онези, които усещат, че околните не ги тачат, но не си дават сметка за причината, вижте следните ситуации и преценете дали ще се припознаете в някои от тях. Така ще си отговорите на въпроса защо не ви харесват колегите.

Не ставате от бюрото

Как искате да бъдете харесвани и одобрявани от колегите си, ако те не ви познават в лежерна светлина, а само в работна?

Ако през цялото време седите на бюрото си, заровени в задачки и ангажименти, никой няма да иска да контактува с вас. Не излизате в почивки, не пушите, не пиете кафе, не сте склонни да заговорите някого, дори ако минава покрай вашето бюро-крепост. Не се чудете защо сте недолюбвани.

Винаги сте прави

Някои хора са толкова убедени в правотата на своите гледни точки и начини, че са склонни да обидят с това поведение своите колеги. Ако с лека ръка и насмешка опровергавате мнението на своите колеги не очаквайте те да ви харесват особено. Никой не обича твърде надменните.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Мойта колежка мълчи, но като каже нещо туш..., смях. Много е весела и с голямо чувство за хумор.

1

Калинка-Малинка...

преди 7 години

Оххх, котьоооо...

fallback